Furman Attila: APICA cserebörze 2014

Furman Attila Apica 01

2014. október 04-én immár 21. alkalommal rendezte meg az Osztrák Gyűjtői Egyesület (APICA) éves nemzetközi cserebörzéjét.  
Az eddig megszokott helyszíneket elhagyva egy új város került a gyűjtők figyelmének középpontjába. Ez a város nem más, mint Stájerország központja Graz. Mint ahogy az eddigi  találkozók nagy részén, Egyesületünk tagságát ismét egy kis csapattal képviseltük a helyszínen. Az érkezés pillanatában már feltűnt, hogy szerencsére ismét ott vannak a régi barátaink, és pár új arc is feltűnt a teremben a gyűjtők között. Gregor Wenda elnök vezetésével az osztrák egyesület minden börzéjén megjelennek új országok gyűjtői is.  A mostani eseményen örömmel konstatálhattuk, hogy végre Román gyűjtők is jelen voltak a találkozón. Ezek az új gyűjtők minden alkalommal sok információval tudnak szolgálni mindenkinek, aki az adott ország után érdeklődik.  Természetesen ezt mi is ki tudtuk használni. Minden börzén feltűnik, hogy ezen alkalmakkor szinte mindegyikünk beszerzi a neki hiányzó magyar darabok valamelyikét.  Miért is lett volna ez másként most?  Hisz most is olyan darabok kerültek elő a külföldi gyűjtők albumaiból, táskáiból, ami kihagyhatatlan lehetőség volt. Öröm volt látni és beszélgetni kinti barátainkkal, akikkel sajnos ritkán tudunk találkozni. A személyes találkozást nem tudja pótolni az interneten vagy a levelezéssel tartott kapcsolat.  A megjelentek ebben az évben is képviselték szinte egész Európát, mivel a rendező országon és rajtunk kívül Románia, Horvátország, Szlovénia, Szlovákia, Csehország, Németország, Svájc, USA és Belgium is jelen volt, ami véleményem szerint igen nagy szó. Barátságos, jó hangulatú szombatunk volt ezen októberi, napsütéses napon, mivel a szép idő tovább fokozta a hangulatot a söröző különtermében. Minden évben nyugodt szívvel tudom mondani barátaimnak, hogy jövőre ismét találkozunk. Igaz, hogy sajnos a cikk megírásakor még nincs időpontja a 2015-ös találkozónak Ausztriában, de abban egészen biztosak lehetünk, hogy lesz idén is lehetőségünk a találkozásra.

Furman Attila Apica 02


 Írta: Furman Attila

 

pdf verzió

UPDATE!!!!

A cikk írása óta eldőlt a következő APICA börze időpontja: 2015. október 24 (Bécs)
A beharangozót itt nézhetitek meg!

-szerk-

Last updated: március 21, 2015 at 6:28 de.

This entry was posted in Gyűjtői Hírek, karjelvény, Magyar Rendőrrelikvia-Gyűjtők Egyesülete, MRE, publikáció and tagged , , . Bookmark the permalink.