Ludányi Gyula: Az MRE 15. születésnapjára

 Ludányi Gyula MRE 15 éves 01

 

A Magyar Rendőrrelikvia-gyűjtők Egyesülete, az egyesületünk 15 éves lett. Sokan vagyunk még az alapító tagok közül is, mely nagy elégedettséggel tölt el. Az alapító tagok nagy létszáma bizonyítja számomra azt, hogy nem fellángoló gyűjtőket, tagtársakat sikerült az első pillanatban is megismernünk, hanem komolyan elkötelezett embereket.

Megragadva az alkalmat szeretném megemlíteni a már két elhunyt gyűjtőtársunkat Véghelyi Józsi bácsit és Dakos Lajos urat, akik színes egyéniségei voltak az egyesületünknek, Nyugodjanak békében!

Az elmúlt 15 évben nagyon sokat tanulhattunk egymástól, az időközben előkerült korabeli dokumentumokból és az egyesületi újságokban megjelenő cikkekből.

Kiállításokat rendeztünk, találkozókat szerveztünk, külföldi börzéken képviseltettük magunkat. Tartalmas 15 év volt, gyorsan elszaladt felettünk, de ez idő alatt a gyűjtőtársak kollekciója hatalmasra növekedett. Több letisztult gyűjtési irányvonalat tudnék felsorolni, amelyek a kezdeti találkozókon még csak tervek voltak. Több ezer darabos karjelvény gyűjtemények, magyar és külföldi vonatkozású rendőri relikviák gazdagítják gyűjteményeinket.

A születésnapi eseményt megünnepeltük Fikó István barátunk fantasztikus tányérsapkát formáló tortájával, aztán az egyesületi jelvényünkkel „ékített” alkotásával.

 Ludányi Gyula MRE 15 éves 02

A „születésnap” alkalmából, Tomka Gyuri és Furman Attila barátaink ötlete nyomán új, emlék-karjelvény megvalósítást tűztük ki célul.
A megbeszélést tett követte, Attila megtervezte a karjelvényt és elküldte nekünk. Kisebb módosítások után kialakult a végleges forma és Gyuri megkereste a kivitelezőt.

Ludányi Gyula MRE 15 éves 03

Elkészült az első és a második prototípus:   

Ludányi Gyula MRE 15 éves 04a Ludányi Gyula MRE 15 éves 04b
Az első darab elkészítése után kértük, hogy a bal oldali egyenruhás alak ruhája legyen a magyar rendőrségnél rendszeresített szürke kivitelezésű. A második elkészült darabnál már csak a RENDŐR feliratnál kértük, hogy az ő betű legyen hosszú.

 A tervezésénél fontos volt, hogy az általunk készített és az alapítástól használt címerünk szerepeljen a karjelvényben, illetve az alapítási és ünnepi évszám 1999 – 2015. Attila megálmodott tervében a két magyar rendőri egyenruhát viselő alak, a régi és a most is rendszerben lévő viseletet mutatta be. Ez jelképezi azt is, hogy a megalakulásunkkor 1999-ben még a szürke, míg 2015-ben már az új, a képen látható viselettel találkozhatunk.   

A kérésnek megfelelően az ünnepi karjelvényből 100 példány készült el.

Ludányi Gyula MRE 15 éves05

 

A megjelenő darabszámnak köszönhetően minden kedves gyűjtőtársunk hozzájutott a karjelvényhez és természetesen a világ minden részére küldtünk magánemberként és egyesületi szinten, hirdetve az egyesületünk születésnapját és létezését.

Az elkövetkezendő 15 évre minden gyűjtőtársamnak, barátomnak sok sikert, a gyűjteményéhez gyarapodást kívánok.

 

 

                    Tisztelettel
                      Ludányi Gyula

Ludányi Gyula - SiD

 

pdf

placeholder

Last updated: március 10, 2016 at 6:20 de.

This entry was posted in Egyéb, Gyűjtői Hírek, karjelvény, Magyar Rendőrrelikvia-Gyűjtők Egyesülete, MRE, publikáció and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.