Újdonságok, frissítések

Kedves Tagok, Tisztelt Gyűjtőtársak!

Ludanyi_Gyula_KMB_jelvenyek_005
A héten a KMB és az Önkéntes rendőri jelvényeket járjuk körül. 3 munka is készült a témában: a jelvények történetéről, a történelmi háttérről illetve a jelvényekhez kapcsolódó rendelkezésekről és szabályozásokról Varga Ottó írt publikációt KMB és önkéntes jelvény címmel, Ludányi Gyula tollából pedig 2 külön cikkben megismerhetjük a KMB és az önkéntes rendőri jelvények eddig ismert változatait, illetve a jelvények kivitelezési módjait.

frs_onkentesrendor_k

 

Nagyon sok új, ritka kitüntetés került fel az 1946 és 1954 közötti időszakból, Varga Ottó gyűjtőtársunk jóvoltából. Az érdeklődőknek érdemes átböngészni a teljes galériát, hiszen összesen 24 friss fotóról van szó, köztük kitüntetések, szett, és dobozok is találhatóak. 

frs

placeholder

frs_nyomozastan

könyvek közé is hoztunk újdonságot: a Nyomozástan tankönyvét. Különleges érzés forgatni a megsárgult lapokat, olvasgatni a mai szemmel néha kicsit megmosolyogtató, máskor viszont annál érdekesebb szempontokat felsorakoztató szöveget, és látni azt, hogy az a rendőr, aki évtizedekkel ezelőtt ebből tanult, mit emelt ki, mit húzott alá, mit tartott benne különösen fontosnak. A könyvből nemcsak a borító, hanem néhány érdekes oldal is felkerült a galériába.


moldova_gyorgy_bun_az_elet_k2A könyvajánlóba is érkezett egy számomra igen kedves darab. Moldova György: Bűn az élet című könyvében a hétköznapi rendőrök küzdelmét mutatja be a gyakran embert próbáló körülmények és munkaviszonyok közt. Az esetleírások tulajdonképpen díszletek, a riportregény fő témája az egyén, a rendőr, aki néha már groteszknek tűnő, de sajnos nagyonis valóságos helyzeteket próbál hol lelkesedéssel, hol elszántsággal, hol sziklaszilárd hivatástudattal, hol fanyar humorral a lehetőségekhez képest a legjobban megoldani. Hozzá kell tennem, szó sincs puszta propagandáról, az éremnek két oldala van, és mind a kettő kíméletlenül bemutatásra kerül.
A könyv egyébként Moldova egyik legjobban fogyó könyve volt, talán nem véletlenül.
További részletek az ajánlóban!

 

f01Az autók kedvelőit sem hagytuk cserben,  a külföldi modellek közé friss finn, francia, norvég és qatari darabok érkeztek, illetve a magyar modellek közé begurult egy NYSA N59 és egy Opel Vectra.

f03

placeholder

Ne felejtsétek a következő börze időpontját, február 27-én találkozunk!

placeholder

Mindenkinek jó böngészést, kellemes időtöltést kívánunk!

 

placeholder

Last updated: március 25, 2016 at 21:54 du.

This entry was posted in fotó, Magyar Rendőrrelikvia-Gyűjtők Egyesülete, MRE, publikáció and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.