Megyeri Károly: Makett kiállítás a Duna Palotában

Megyeri_Karoly_makett_kiallitas_01

 

Nagy érdeklődéssel készültem a Duna palotában megrendezendő SZEKÉRTŐL A KÉKLÁMPÁIG című makett kiállításra. Volt is rá okom, hisz olyan prominens intézmények részvételével került megrendezésre, mint a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma, a Rendőrmúzeum, és a Kresz Géza Mentőmúzeum.
Én még a megnyitó előtt voltam ott, gondolván nyugodtan végig tudom nézni és fotózni a tekintélyes mennyiségű és feltehetően igényes kiállítási anyagot. Mikor beléptem a terembe, ahol vitrinekben lettek elhelyezve a makettek, kissé meglepődtem. Ugyanis egy viszonylag kisméretű teremben voltak kiállítva igen egyszerű módon a látni valók. A makettek kevés kivételével olyannak látszottak, mintha a kiállító leszaladt volna az első makett boltba és onnan szerezte volna be őket. Persze voltak közöttük igényesen kivitelezettek is, főleg az 1:10 arányban készültek.  A kísérő szövegek még csak-csak, de az egyéb kiegészítő anyagok teljesen hiányoztak. Szerintem ahhoz képest, hogy kik vettek részt a megrendezésben gyengécske volt a kiállítás. Nem beszélve arról, hogy több modell koszos, poros állapotban lett kitéve. Úgy gondolom, hogy ha felkértek volna gyűjtőket, jóval nívósabb kiállításban gyönyörködhetnénk.
Az általam készített fotók technikai kivitelezése alkalmazkodott a látottakhoz.

szöveg és fotó: Megyeri Károly

Megyeri_Karoly_makett_kiallitas_02Megyeri_Karoly_makett_kiallitas_03Megyeri_Karoly_makett_kiallitas_04Megyeri_Karoly_makett_kiallitas_05Megyeri_Karoly_makett_kiallitas_06Megyeri_Karoly_makett_kiallitas_07Megyeri_Karoly_makett_kiallitas_08Megyeri_Karoly_makett_kiallitas_09

Megyeri_Karoly_makett_kiallitas_10Megyeri_Karoly_makett_kiallitas_11Megyeri_Karoly_makett_kiallitas_12
Megyeri_Karoly_makett_kiallitas_13Megyeri_Karoly_makett_kiallitas_14Megyeri_Karoly_makett_kiallitas_15Megyeri_Karoly_makett_kiallitas_16Megyeri_Karoly_makett_kiallitas_17Megyeri_Karoly_makett_kiallitas_18Megyeri_Karoly_makett_kiallitas_19

Jó böngészést kívánok!

 

 

 

a pdf verzió innen letölthető

placeholder

Last updated: augusztus 4, 2016 at 7:54 de.

 

This entry was posted in Gyűjtői Hírek, Kiállítás, Magyar Rendőrrelikvia-Gyűjtők Egyesülete, MRE, publikáció, Rendőrmúzem and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.