Ajánló

Kedves Tagok, Tisztelt Gyűjtőtársak!


frs_TEK2

placeholder
Célkeresztben a TEK!

Nagy örömmel ajánlok figyelmetekbe egy hiánypótló, sok Gyűjtőtársunk által régóta várt munkát. A TEK karjelvényei eddig egy kicsit háttérbe szorultak az oldalunkon, nem sok anyag jelent meg róluk, ám Ludányi Gyula a héten felkerült, A Terrorelhárítási Központ felvarrói című munkájával minden elmaradást bepótol. A publikációból -természetesen fotók és részletes elemzés segítségével- megismerhetjük az összes viselt szín- és formaváltozatot,
frs_SiD_TEK2bemutatásra kerülnek a próba- és nem rendszeresített darabok, a reklámcélból készült karjelvények, a logók, illetve a ruhán viselt egyéb, TEK-hez kapcsolódó jelzések és feliratok, viseleti fotókkal együtt. A munka a fentiek mellett a sok vihart kavaró utángyártott és a gyűjtői másolatoknak készült karjelvények problémakörével is részletesen foglalkozik.
Köszönjük Gyulának a precíz és emellett igen olvasmányos munkát, bízunk benne, hogy a téma iránt érdeklődők minden kérdésükre választ kapnak belőle!

placeholder

frs_hor_muzeum

nyompA határőrök emlékeinek
nyomában

Gyula egy másik újdonsággal is készült a héten, az Apátistvánfalván található Határőr múzeumról hozott fényképes beszámolót.
Viszonylag kevés emlékhely és múzeum van, ami a fegyveres testületekkel foglalkozik, ráadásul ezeket a helyeket -a komolyabb reklámozási lehetőségek hiánya miatt – még a határőrök emlékei iránt érdeklődők közül is elég kevesen ismernek, ezért szívből reméljük, hogy sok Gyűjtőtársnak sikerül vele örömet szerezni.
A múzeum az összes elérhetőséggel, térképszelvénnyel, nyitvatartással és bővebb fotógalériával hamarosan a Kiállítások közé is felkerül! 

placeholder

El ne felejtsétek!!  A szombati börzén találkozunk!!

borze_201702

Mindenkinek jó böngészést kívánunk!

Last updated: február 9, 2017 at 7:48 de.

This entry was posted in frissítés, karjelvény, Magyar Rendőrrelikvia-Gyűjtők Egyesülete, MRE and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.