Friss anyagok az oldalon

Kedves Tagok, Tisztelt Gyűjtőtársak!

placeholder

frs_Varga_Otto_mk_erdemrend2placeholder
Elsőként had ajánljam figyelmetekbe Varga Ottó gyűjtőtársunk legfrissebb munkáját, mely a Magyar Köztársasági Érdemrend – Nagykereszt a rendi láncon 2000 címmel került fel oldalunkra.
Ottó a tőle megszokott módon, részletekbe menő alapossággal mutatja be a címbeli darabot, munkájában nemcsak a jogszabályi hátteret elemzi ki, de a kitüntetés részleteket is kiemeli, illetve természetesen minőségi részletfotókkal dokumentálja. A publikációt még egy -a kitüntetésekhez kevéssé értő- “beavatatlannak” is érdekes olvasni, hát még egy gyűjtőnek!
Köszönjük Ottó a remek anyagot, mindig öröm, mikor egy ilyen nagyszerű, érdekes és olvasmányos szakmai anyaggal bővül az oldal!

frs_muszaki_ut_bevetesi

placeholder
Furman Attila jóvoltából egy igazi ritkaság is felkerült a héten, az 1996-ban, a bevetési opel gépkocsikhoz kiadott Műszaki és kezelési utasítás, amiből kb 30 db készült összesen. frs_muszaki_ut_bevetesi_2A fotók, leírások és szerelési rajzok böngészése közben felsejlik a jó 20 évvel ezelőtti világ, igazi, békebeli hangulatba kerülünk. 🙂 Érdemes belegondolni, hogy mekkorát fogunk mosolyogni 2040 körül a mai drága és új kütyükön…

Mivel vélhetően ezt kevesen mondhatjátok magatokénak, úgy döntöttünk, hogy a teljes anyag publikálásra kerül az oldalon ,beszkennelt formában. Az utasítás a “Papírrégiségek  / Könyvek / szabályzatok, utasítások” galériában kapott kiemelt helyet!
Köszönet a találatért és a megosztásért Attila, nagy öröm volt lapozgatni, remélem a többiek is így lesznek vele!!!
placeholder

frs_Varga_Otto_Ludanyi_Gyula2 placeholder

 

A most lapozhatóvá vált publikációt (A Magyar Rendőrség karjelzései – a szerk- ) az 1994 körül állítottam össze annak reményében, hogy az akkor már ezzel a gyűjtési területtel foglakozóknak segíteni tudjak.
A füzetecske újbóli megjelenítésének ötlete Varga Ottótól származik, melyet nagyon köszönök, kedves emléket elevenít fel bennem is és remélem másokban is.
Ottó meglátása szerint, egy kicsit újragondolva a kiadványt színes formátumban feléleszti és az akkor keletkezett hibákat kijavítja, melyet szintén közzé fogunk tenni.
Kedves emlék ez nekem, mert akkoriban mikor készítettem még erősen alapfokon álltam a számítógép használatával, igaz ez a mai napig sem sokat változott. Az összeállításról csak annyit szeretnék elárulni, hogy a karjelvényeket fekete-fehér nyomtatón próbáltam azonos méretben kinyomtatni, majd egyesével kivágni és sorrendbe helyezni egy fektetett lapon. Még a karjelvények mellé kerülő számokat is egyesével ragasztottam a papírra. Aztán jött a sokszorosítás a cégnél lévő stencilező masinával és a leválogatás, fűzögetés. Jó kis móka volt!
A füzetben található hibák az akkori kevés, vagy téves információkból adódtak, de ezek aztán a helyükre kerültek fejben, a találkozók kiváló alkalmat biztosítottak a megbeszélésekre. Érdekességként megemlíteném, hogy akkoriban ez a darabszám volt gyűjthető a karjelvények terén.
A galériát a publikációk közül fogjátok tudni elérni!

Köszönettel
Ludányi Gyula

 

placeholder

 

Mindenkinek jó böngészést kívánunk!

Last updated: április 14, 2017 at 6:22 de.

This entry was posted in frissítés, Magyar Rendőrrelikvia-Gyűjtők Egyesülete, MRE. Bookmark the permalink.