Újdonság!!

Kedves Tagok, Tisztelt Gyűjtőtársak!

placeholder
Régen került már fel friss anyag az oldalra, de a napokban csatlakozott gyűjtőtársunk, Csepelényi Tamás, nemcsak tagunk lett, hanem egy nagyon különleges weboldallal érkezett, amit mindenképpen szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani.

Tamás nem kisebb dologra vállalkozott, mint hogy átfogóan és objektíven bemutassa a Munkásőrséget, a történelmi hátteret, a Munkásőrséghez tartozó, történelemben is nevet szerző embereket, a kitüntetéseket, jelvényeket, öltözetet, emléktárgyakat, jelzéseket, pecséteket, fegyvereket, okmányokat, karszalagokat és minden mást, ami ehhez az időszakhoz köthető… egyszóval valóban igyekszik felölelni a teljes Munkásőrség valódi, igaz történetét, előítéletek nélkül, tárgyilagosan, de annál inkább részletekbe menő alapossággal. A weboldal nemcsak a gyűjtőknek, hanem a történelem iránt érdeklődőknek is rengeteg kincset tartogat.

Az oldal folyamatos fejlesztés alatt áll, érdemes a későbbiek során is visszanézni az új képekért, filmekért és egyéb információkért.

Zárásul álljanak itt Tamás szavai, melyet az oldalán is olvashattok:

“Én tisztán akarok látni. Tisztán és elfogulatlanul. A Munkásőrség a magyar történelem része, akár tetszik, akár nem. Persze lehet erről nem beszélni, csak felesleges, mert attól az igazság még igazság marad. Igen. Voltak közöttük senkiházi elemek, tanulatlan analfabéták, érdekhajhászok, kalandorok, persze hogy voltak. De voltak becsületes, tiszta jellemű, igaz magyar munkások és értelmiségiek is. És belőlük volt a több. …És elárulták, magukra hagyták, cserben hagyták őket. Meggyalázzák. Meg újabban listázzák… Lehet ezt másképp is hívni, de attól ők még így élik meg.

Egyszóval szeretném, ha nem egy hazug kép alakulna ki az egyik legnagyobb magyar fegyveres testületről. Én nem az eszmére emlékezem, hanem az emberekre. Azokra a tisztességes egyszerű, hétköznapi magyar emberekre akik munkásőrök voltak. A tárgyak által.”

Csepelényi Tamás weboldala a Munkásőrségről

csepelenyi_tamas_munkasorseg_weboldal

Mindenkinek jó böngészést kívánunk!

Last updated: szeptember 28, 2017 at 9:22 de.

This entry was posted in Egyéb, frissítés, Magyar Rendőrrelikvia-Gyűjtők Egyesülete, MRE and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.