Újdonságok

Kedves Tagok, Tisztelt Gyűjtőtársak!

Ezen a héten is sok újdonsággal készültünk, kibővítettük és teljesen átalakítottuk a katonai karjelvények galériát, mától hozzájuk tartozóan 5 rendezett galériát találhattok: MH Vezetői szervek, Mh Alakulatok, MH Légierő, MH Egyéb intézmények, felvarrók, MH állományjelzők, sapkajelvények.
Természetesen az összes régi karjelvény fent van a galériákban az újak mellett, csak a megfelelő helyen.

mh_borito_vezerkar   borito_alakulat   borito_legiero2   borito_egyeb2  borito_allomany2

Bővültek a járműves galériák: a Csapatszállítók és az Egyéb járművek mellett számos gyönyörű új Rendőrautó modellünk is érkezett.

friss_0226_autos

Igazi kuriózumok kerültek a Fejfedők galériába, 1881 előtti és utáni rendőrségi kalapok, illetve egy korai tábornoki Zrínyi sisak.

friss_0226_fejfedo

A fotók és a papírrégiségek közt is érdemes nézelődni, rengeteg új és érdekes fotó található a Rendőrség-történeti galériában (szisztematikusan lebontva a Korabeli járművek és a Kutyás-lovas szolgálat galériában is megtaláljátok az oda tartozókat), de érkeztek új Okmányok: adományozók, áthelyezési iratok, iskolai anyagok (ezúttal a fiatal próbarendőr nem volt olyan precíz és pontos, mint az eddigiek), teljesen új Újság (Budapesti Őrhely), de bővültek a Rendőrségi zsebkönyvek digitális dokumentumai is.

A Képeslapok albumot kibővítettük, rendőrségi grafikák kerültek a galériához. Itt is igazi ritkaságokat láthattok, egy eredeti Garay Ákos kép és két korabeli gúnyrajz.

friss_0226_graf

A többi galériát sem hagytuk érintetlenül, a fegyvereknél új képek kerültek a Pisztolyok és a Puskák közé, érkeztek újak a BV és a PFŐ, FBŐ, Polgárőr karjelvényeihez, de bővültek a Magyar rendőri emléktárgyak, a Külföldi rendőri emléktárgyak, a Kitüntetések, a HÖR jelvények, a Csendőrség és az Egyéb rendfokozatok is.
(Ez utóbbi mappa egyébként átalakítás alatt van, ami innen eltűnt, az azért tűnt el 🙂 )

friss_0226_vegyes

Aki ott volt, az idézze fel, aki nem, nézze meg, milyen volt: elérhetőek a hétvégi találkozón készült fotók is az Egyesületi galériában!!

friss_0226_egyesulet

Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban, nagyon sok szeretettel köszöntjük a héten jelentkezett, legújabb gyűjtőtársunkat!

Mindenkinek jó böngészést, kellemes időtöltést kívánunk!

friss

Last updated: február 26, 2015 at 6:34 de.

This entry was posted in Egyéb, fotó, frissítés, karjelvény, Magyar Rendőrrelikvia-Gyűjtők Egyesülete, MRE and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.