Újdonságok

Kedves Tagok, Tisztelt Gyűjtőtársak!placeholder

A héten két friss publikációt is hoztunk.
Az elsőben Hózer Benjámin gyűjtőtársunk jóvoltából megismerhetjük az 1978M Önkéntes és vállalati tűzoltó karlapokat, vállszalagokat és váll-lapokat.
A fényképekkel bőségesen illusztrált, jól felépített anyag a viselésen és a jogszabályi háttéren túl bemutatja a karlapok részletes kialakítását és felépítését, a fellelt eltéréseket, a különböző variációkat, illetve a karlapokhoz tartozó egyéb érdekességekre is kitér. 

kep02placeholder

frisshezA másik munka Ludányi Gyula tollából született, A rendőrségi „Zrínyi” sisakot ábrázoló jelvényt mutatja be. A cikk a jelvény részletes bemutatásán túl választ ad a facebook-csoportunkban felmerült kérdésre is, azaz hogyan lehet megkülönböztetni a régi és az új készítésű jelvényeket. A munka nagyfelbontású fotókkal illusztrált, a cikk segítségével a kezünkbe kerülő darabok korban könnyedén elhelyezhetővé válnak.

placeholder

Hoztunk a héten három új érmet is, az 1995-ös ILEA érem mellett egy magyar rendőri érem és egy szépen kidolgozott amerikai emlékérme került fel a képek közé. A két magyar érmet keressétek az Egyéb magyar rendőri emléktárgyak, az amerikait pedig a Külföldi rendőri emléktárgyak galériájában.

kep01

 

Mindenkinek jó böngészést, kellemes időtöltést kívánunk!

 

placeholder

Last updated: március 10, 2016 at 6:22 de.

This entry was posted in frissítés, Magyar Rendőrrelikvia-Gyűjtők Egyesülete, MRE, publikáció and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.